Nederlands | English
Home > Nieuws

Hét restaurant voor liefhebbers van Italiaanse wijnen


De nieuwe wijnkaart van Casa di David met kwaliteitswijnen uit diverse Italiaanse regio’s staat online. Een mooie gelegenheid om de vier wijnleveranciers van onze Italiaanse wijnen in het zonnetje te zetten.
 
Margaret Wines importeert wijnen uit diverse wijnlanden, maar met name uit Frankrijk en Italië. Bij voorkeur worden wijnen ingekocht bij kleine wijnboeren die op ambachtelijke wijze en vol passie hun wijnen produceren. Kwaliteit staat echter altijd voorop. 
 
In samenwerking met Margaret Wines organiseren wij met enige regelmaat Italiaanse wijnproeverijen in ons restaurant in Amsterdam. In combinatie met een uitgebreid lunchbuffet een smaakvolle besteding van uw zondagmiddag. Lees meer: Italiaanse wijnproeverij in Amsterdam.
 
Hart’s Wijnhandel heeft zich reeds in 1880 gevestigd in Amsterdam en staat sinds jaar en dag bekend om zijn kwaliteitswijnen van over de hele wereld die zij zelf importeren. Hart’s Wijnhandel maakt sinds 1996 onderdeel uit van Henri Bloem’s Wijnkoperijen. 
 
Fourcroy Nederland is een importeur van wijn en gedistilleerd uit de hele wereld. Fourcroy Nederland werd opgericht in 1980. Als wijnimporteur leveren zij wijnen aan de horeca, wijnspeciaalzaken, grootwinkelbedrijven en de groothandel. Fourcroy Nederland heeft een exclusief assortiment bestaande uit ruim 40 hoogwaardige wijnmerken waarvan de geboden kwaliteit goed en constant is. 
 
Casa di David importeert haar wijnen ook rechtstreeks uit Italië. Wijnhuis Avignonesi is een van de beroemde wijnhuizen uit de streek rond Montepulciano. De wijn die Avignonesi op de markt brengt is afkomstig van vier afzonderlijke wijndomeinen: Le Capezzine, I Poggetti, La Selva en La Lombarda. Het totale oppervlakte van de wijngaarden van Avignonesi telt maar liefst 109 hectare. De bekendste wijn die geproduceerd wordt is zonder twijfel de Vino Nobile di Montepulciano DOCG. Het DOCG-keurmerk (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) is het hoogste kwaliteitskeurmerk voor Italiaanse wijnen. Een DOCG-wijn wordt geproduceerd volgens strikte regels waarin onder meer de herkomst van de wijn is vastgelegd als ook de druifsoorten die gebruikt moeten worden. Slechts een zeer beperkt aantal wijnen hebben dit keurmerk. En natuurlijk komt deze wijn bij Casa di David op tafel. Zowel per fles als per glas verkrijgbaar!
 
Curioso? 
Nieuwsgierig? 
 
Bekijk onze wijnkaart.


Geplaatst op 02-05-'12